Recenzije

Princeza od papira, Erin Watt

Princeza od papira je roman kojeg su napisale dvije autorice pod pseudonimom Erin Watt, a to su Elle Kennedy (autorica poznata po Off Campus serijalu kojeg je prevela Naklada Neptun), te Jen Frederick. Upravo ih je ljubav prema odličnim knjigama i ovisnost o pisanju povezala. A rezultat je i više nego savršen.

44126919_260283164630429_257132175818752000_n.jpg

Ella Harper je sedamaestogodišnja djevojka koja nikada nije imala normalan život. Živi s majkom te se često sele iz grada u grad. Oca nikada nije upoznala, a jedino što je naslijedila od njega bio je njegov sat, platinasta boja kose i plave oči. Nakon što joj majka oboli od karcinoma, Ella je primorana raditi čak tri posla kako bi imali dovoljno novaca za liječenje, ali i život. Jedan od tih poslova bio je i rad u striptiz baru. Nažalost, majka joj ipak umre, a Ella ostane potpuno sama. Pokušava to svim silama sakriti jer ne želi završiti u nekoj obitelji koja će joj govoriti kako treba živjeti.

“I dalje u to vjerujem. I dalje vjerujem da me čeka nešto dobro.  Moram samo nastaviti dok ne dođe moje vrijeme jer se ništa od ovoga sigurno ne bi dogodilo ako me na kraju puta ne čeka nagrada za sve.”

Njezin se život naglo promijeni kad ju pronađe Callum Royal koji joj se predstavi kao novi zakonski skrbnik. Ispostavi se kako je Callum Royal najbolji prijatelj njezinog oca Stevea O’Hallorana, koji je saznao za nju malo prije nego što je poginuo. Ella iz straha bježi, ali je Royal ipak pronalazi te ju uvjerava da joj samo želi pomoći te kako je obećao njenom pokojnom ocu da će se brinuti o njoj. Obećava joj kako će svaki mjesec od njega dobivati određenu svotu novaca ukoliko pristane živjeti s njim i s njegovih petero sinova, pohađati školu te prestati plesati striptiz. Ella nevoljko odlazi s njim u veliku palaču okruženu raskoši i novcem. Upoznaje Callumovih pet sinova za koje se ne zna koji je zgodniji, ali ubrzo shvaća kako s njihove strane nije dobrodošla.

“Mladi Royali nisu što sam očekivala. Ne izgledaju poput bogatih pizdeka u šminkerskoj odjeći. Izgledaju poput zastrašujućih huligana koji bi me mogli slomiti kao grančicu.”

Nesvjesna zašto je toliko mrze, ona odluči da će izdržati, jer ipak sve je bolje od vraćanja u svoj stari život. Ella se pokušava prilagoditi i biti tiha, no ubrzo shvati kako ta taktika ne pali niti kod Royala, niti kod ostalih. Zbog toga se počne konačno zauzimati za sebe i pokazati svijetu zube. Reed Royal joj stvara najviše problema te Ella ima osjećaj kako ju on najviše mrzi. Da stvar bude gora, upravo je na njega Ella bacila oko.

“Možda bismo u neko drugo vrijeme i na drugome mjestu ti i ja imali drugačiju priču.”

Hoće li Royalovi napokon prihvatiti Ellu kao svoju? Zašto uopće pokazuju toliko mržnje prema njoj? Što se to događa između Elle i Reeda? Kako završava ova divna priča?
To (i još mnogo toga) ćete morati otkriti sami – ako već niste.

„Nitko ne želi biti uništen. Svi želimo biti spašeni.“

Princeza od papira je savršeno napisana knjiga koja se čita u jednom dahu, priča kojoj nećete moći odoljeti. Zahvaljujući obilju šokantnih preokreta i događaja, nećete ju moći ispustiti iz ruku. Toliko je dobro napisana da zaboravite sve oko sebe i uživite se u priču, a šokantan kraj vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Malo kasnim s čitanjem knjige, ali mi je ipak drago što ne moram predugo čekati nastavak jer Slomljeni princ samo što nije izašao u prodaju.

Izdavač: Stilus knjiga
S engleskog prevela: Marija Perišić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s