Recenzije

Žena iz snova, Karen Hamilton

“Osveta je jelo koje se najbolje poslužuje hladno, a moja će biti ledena.”

45288681_265796337412445_101513248553041920_o

Upoznajte Juliette – bistru, savjesnu i predanu ženu. Juliette ima savršen i pomno isplaniran plan kako iznova pridobiti Natea, pilota koji ju je prije šest mjeseci iznenada ostavio. Iako joj je Nate jasno dao do znanja kako ne želi više ništa imati s njom, Juliette je uvjerena kako je on u zabludi te kako su njih dvoje stvoreni jedno za drugo. A Juliette je uporna žena koja ne odustaje tako lako. Ona zna što želi, a to će i ostvariti. Iz tog razloga odluči postati savršena za Natea i pokazati mu kako je upravo ona žena iz snova.

Njezin plan uključuje i zapošljavanje na mjestu stjuardese u Nateovoj zrakoplovnoj kompaniji, kako bi mu bila što bliže. Osim toga, Juliette zna Nateov raspored letenja (kao i činjenicu da ga zbog toga često nema doma) te to koristi kao priliku da povremeno ode do njegovog stana i malo pronjuška po njemu prisjećajući se kratkog vremena kada je to bio i njezin dom.

“Ali najviše od svega znam da duboko u sebi još uvijek osjeća nešto prema meni. Nate se samo privremeno prestrašio vezanja. Iako me isprva shrvala, sada bolje razumijem situaciju. Stoga, kada dođe savršen trenutak da mu otkrijem kako sada i sama radim za zrakoplovnu kompaniju – kada bude cijenio razmjere mojeg truda da spasim naš odnos – sve će sjesti na svoje mjesto.”

Tijekom čitanja upoznajemo Juliette te kroz priču pratimo njenu prošlost koja otkriva nešto više o njezinim odnosima s majkom, ocem i bratom te školskim kolegicama. A upravo su ti događaji iz prošlosti oblikovali Juliette i ostavili veliki trag na njoj. Nemoguće je pobjeći od prošlosti, moguće je jedino s njom se suočiti. A Juliette zna koji je pravi način. Čak i ako se na tom putu do cilja nađe par kolateralnih žrtava – ona će svoj plan ostvariti. I taman kad se pitate kako neke stvari mogu jednoj osobi uopće pasti na pamet, Juliette nas vraća u prošlost prepričavajući događaje na koje sigurno nećete ostati ravnodušni već ćete čak, barem malo, i zavoljeti glavnu junakinju priče.

“O krivnji sam otkrila to da ponekad možete živjeti s njom. Drugih vas dana – poput tuge – napadne bez upozorenja i prži poput kiseline, ne dajući vam mira. A najgore je to što ništa ne možete poduzeti. Ne možete promijeniti pogrešku. Nikada. Umjesto toga uvuče se u vas i postane sastavnim, lošim, pokvarenim dijelom koji vas guši.”

Ova knjiga je autoričin prvijenac, a kako je i sama nekad bila stjuardesa, svoje je iskustvo iskoristila u pisanju ovog iznimno napetog trilera. Žena iz snova je prava napetica koju sigurno nećete moći ispustiti iz ruku sve dok ne saznate koliko daleko je jedna osoba spremna otići kako bi ostvarila svoj cilj. Uz napetu atmosferu kakvu možete očekivati u svakom dobrom psihološkom trileru, autorica je savršeno ukomponirala i malu dozu otkačenosti koja samo poboljšava sveukupni dojam. Juliette je, baš kao i sama knjiga, nevjerojatno primamljiva i potpuno drugačija. Upravo zbog toga mi se posebno svidjela. A vjerujem da će i vama.

“Možda će sada, kada Nate shvati da mu je suđena nesreća u ljubavi, cijeniti ono što je tako nepromišljeno odbacio. Pouzdana sam i dosljedna. Uvijek ću biti tu, za razliku od ostalih.”

Izdavač: Stilus knjiga
S engleskog prevela: Jelena Pataki

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s