Recenzije

Slomljeni princ, Erin Watt

Slomljeni princ drugi je dio serijala o obitelji Royal kojeg su napisale dvije autorice pod pseudonimom Erin Watt – Elle Kennedy te Jen Frederick. S obzirom da dijele iste stvaralačke ideje, odlučile su napisati serijal za mlade koji obožavaju i stariji čitatelji. Knjige se vežu jedna na drugu te radnja drugog romana počinje tamo gdje je u prvom dijelu naglo stala. Stoga, ukoliko još niste pročitali Princezu od papira, savjetujem vam da ne čitate dalje zbog mogućih spojlera te da što prije krenete sa čitanjem ovog predivnog serijala.

4sssss5915506_2402892533084469_2339959484929015808_n

“Ne možeš ništa promijeniti. Najviše što možeš učiniti je pognuti glavu i preživjeti.”

Svijet Royala je uzdrman do temelja. Nakon što je Ella vidjela nešto što joj je slomilo srce, odlučila je pobjeći što dalje od Royala, posebice od Reeda koji joj je prouzročio najveću bol. Reed također ostaje slomljen te smatra kako njegov život bez Elle nema smisla. Uz to, saznaje šokantne vijesti koje bi mogle dodatno narušiti njegov odnos ne samo sa Ellom, već i sa ostatkom obitelji. Zahvaljujući Callumu, koji zbog svojeg novca i statusa ima veliki utjecaj na mnoge ljude, Ella je nakon dva tjedna pronađena te nevoljko vraćena u dom Royala.

“Praznina u mome srcu koju je ostavila mamina smrt naposljetku je zarasla. Praznina koju je Reed ostavio također će zarasti. Nije li tako?“

Ella, koja je u prošlosti svjedočila mnogim majčinim lošim ljubavnim iskustvima i zbog toga obećala samoj sebi kako neće biti naivna poput nje, ne želi saslušati Reeda niti mu oprostiti za ono što je učinio. Reed je uporno uvjerava kako zapravo nije kriv te kroz dobar dio romana pokušava doprijeti do nje i dokazati joj kako od njihove ljubavi neće tako lako odustati. U međuvremenu, sklad između braće Royal je također nestao. Štoviše, njihov odnos nikad nije bio gori. Pogreške koje je Reed učinio u prošlosti su konačno izašle na vidjelo, a najviše od svih mu zamjeraju vlastita braća zbog čega uopće ne žele razgovarati s njim.

“Posljednje sam dvije godine proveo u pokušajima da uništim sve oko sebe. Nisam ni slutio da će uspjeh biti tako gorka okusa.”

Ako ste pomislili da je prvi dio serijala intrigantan, zanimljiv i prepun šokantnih preokreta – Slomljeni princ donosi duplu dozu svega navedenog. Ono što je također novo je to da u ovom nastavku pratimo pratimo priču ne samo iz Elline perspektive, već i iz Reedove. Slomljeni princ je napeta priča puna tajni, žudnje i spletki, a sve to u kombinaciji čini jedan savršen i kvalitetan roman koji nećete moći ispustiti iz ruku. A onda dođe kraj koji donosi čak dva velika preokreta od kojih je jedan šokantniji od drugog. Kako će se riješiti nastali kaos na samom kraju knjige, saznati ćemo u trećem nastavku. Nemamo druge nego čekati i biti još neko vrijeme u neizvjesnosti.

Rekao mi je da ga se klonim.
 Rekao mi je da ne pripadam ovdje.
Da sam ga barem poslušala.”

Izdavač: Stilus knjiga
S engleskog prevela: Marija Perišić