Recenzije

Dodir divljeg ratnika – Karen Marie Moning

Autorica Karen Marie Moning napisala je dva serijala koja su u kratkom vremenu postala svjetski bestseleri. Oba sadrže elemente paranormalnog, ali smještena su u različita razdoblja. Serijal o nadnaravnim bićima, Fever, zbiva se u današnje vrijeme, dok je radnja drugog serijala, Highlandera, smještena nekoliko stoljeća prije u Škotskom visočju. Dodir divljeg ratnika treći je nastavak serijala Highlander, meni zasad najdraži.

67469439_377963316195746_1058950248690352128_n

Život Lise Stone promijenio se one noći kada su joj roditelji doživjeli tešku prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao njezin otac. Od tog dana, Lisin nekadašnji povlašteni život na visokoj nozi postao je obično preživljavanje. Radeći čak dva posla, Lisa je jedva spajala kraj s krajem kako bi uspjela uzdržavati sebe i svoju majku Catherine koja umire od raka. Dok danju konobari, navečer radi u muzeju kao čistačica. Čisteći tako ured svog poslodavca, Lisa primjeti škrinjicu egzotična izgleda te odmah pretpostavi kako je riječ o novome potencijalnom izlošku. Njena znatiželja ju ponuka da ju otvori te Lisa u škrinjici ugleda sjajnu bočicu od srebrnog metala. No, ono što Lisa nije znala je da će ju bočica, čim ju dotakne, poslati sedam stoljeća u prošlost.

Circenn Brodie moćan je škotski ratnik iz svijeta kojim su vladali drevni zakoni i svevremenska magija. Kad nestane jedno od četiri sveta blaga, Circenn je prisiljen baciti kletvu na bočicu kako ne bi došla u pogrešne ruke. Naime, onog trenutka kad netko otvori škrinjicu i ljudska ruka dotakne bočicu, biti će vraćena njemu. Ono na što Circenn nije računao je kako bi se zajedno s bočicom mogao pojaviti i smrtnik koji ju je dotaknuo. Circenn je stoga prisiljen zakleti se kako će ubiti osobu koja mu donese bočicu, bez obzira o kome je riječ. Bio je spreman na sve, ili je barem tako mislio, sve dok mu njegova kletva nije dovela ljupku djevojku imena Lisa.

Dodajte naslov (2)

Lisa i Circenn od samog početka dijele snažnu fizičku privlačnost. Circenn nikad prije nije osjećao žudnju toliko jaku da ju ne može utažiti. Želio ju je posjedovati, svim srcem i čitavim tijelom, no konstantan podsjetnik na zakletvu koju je dao prije nekoliko godina ga u tome zaustavlja. Lisa pak ne može vjerovati u kakvoj se, naizgled nemogućoj, situaciji našla. Ne samo da je otputovala u prošlost, već je i ostavila svoju bolesnu majku samu i ne zna kako se vratiti. No, ono malo pozitive u cijeloj toj situaciji predstavlja zavodljiv, neodoljivo privlačan škotski ratnik koji u njoj budi osjećaje za koje nije ni znala da ih ima. Mogu li muškarac iz četrnaestog i žena iz dvadeset prvog stoljeća prkositi vremenu? Hoće li Lisa biti dovoljno snažna da ukroti zvijer u njemu koja mu ne dopušta da ponovno osjeti ljubav?

Dodajte naslov

Moning je autorica koja je karijeru izgradila na paranormalnim romansama. Trenutno ima osam romana iz serijala Highlander, a sudeći po društvenim mrežama (prvenstveno Goodreadsu), svaki roman je sve bolji i bolji. Iako je riječ o serijalu, knjige nisu povezane radnjom, nego tek određenim likovima, stoga ih se bez problema može čitati, neovisno o redoslijedu. Moning se i u ovom nastavku iskazala kao vrsna pripovjedačica. Knjiga će vas toliko obuzeti da ćete, čitajući ju, izgubiti pojam o prostoru i vremenu, a sve zahvaljujući otkačenim dijalozima i neuobičajenim situacijama. Vrućih scena, naravno, ima nekoliko, no ne toliko da odbiju čitatelje koji im nisu previše skloni. Kao i dosad, u ovom romanu možete očekivati dobru zabavu, simpatične protagoniste, zanimljive dijaloge i zdravu dozu smijeha. Uplovite i vi u novi nastavak Highlandera te otkrijte što to Škoti uistinu nose ispod kilta. No dobro, reći ću vam – ništa!

Dodajte naslov (1)

Izdavač: Stilus knjiga
S engleskoga preveli: Ivan Babačić i Tea Tosenberger