Recenzije

T. M. Logan – Ulov

Odmah na početku moram priznati kako sam očekivala puno od ove knjige s obzirom da Logan kod mene sa svojim prethodnim naslovima zauzima posebno mjesto i poseban status. Dosad nije bilo naslova iz pera autora koji mi se nije svidio. Teško je čak reći koji mi je najdraži, 29 sekundi, možda? No, sve u svemu, koji god naslov da uzmete na čitanje, nećete pogriješiti. Logan je autor koji savršeno zna kako zaintrigirati čak i najzahtjevnijeg čitatelja.

Upravo zbog toga sam jedva čekala da još jedan njegov roman dođe u moje ruke i da se odmah bacim na čitanje. Toliko sam ga dugo iščekivala da sam ostavila postrance knjigu koju sam taj tren čitala. Autoru niti ovoga puta nije trebalo dugo da me zaintrigira i uvuče u radnju. A činjenica da sam knjigu pročitala u svega par sati govori mnogo, zar ne? Da, gospodin Logan je još jednom uspio. Stvorio je pravi spektakl od knjige. A Stilus itekako zna kada je pravo vrijeme za objaviti prijevod. Nekako se uvijek poklopi da Logana čitamo u ljeto. I vjerujte mi, boljeg tajminga nema. 

Ed je oduševljen što će upoznati zaručnika svoje kćeri jedinice. Ryan se doima kao savršen budući zet. Postoji samo jedan problem: nešto nije u redu s njim. Nešto je mračno skriveno u sjeni njegovih očiju. A čini se da to samo Ed primjećuje.

Je li Ed tek pretjerano zaštitnički nastrojen otac ili Ryan doista skriva mračnu tajnu?

Logan nas majstorski još jednom kroz cijeli roman drži u neizvjesnosti te zasigurno pogađa ravno u živce mnogih čitatelja ovom napetom, uvrnutom pričom o sredovječnom čovjeku koji očajnički želi zaštititi svoju kćer, ali čiji se život počne raspadati onog trenutka kad počne neumorno kopati po prošlosti svoga budućeg zeta.

Prestravljen mogućnošću da mu je kći u vezi sa psihopatom, istodobno se boreći s demonima iz prošlosti koji ga svakodnevno optužuju da je kriv za smrt trogodišnjega sina, Ed pokušava otkriti Ryanovu mračnu stranu. Edovi instinkti govore mu da je njegova kći u strašnoj opasnosti, ali nitko mu ne vjeruje, i što više pokušava otkriti Ryanove tajne, što dublje kopa po tajnovitoj prošlosti budućega zeta, to se više otuđuje od Abbie i Claire koje su uvjerene da je Ryan onaj pravi i da Abbie nije mogla pronaći boljeg i divnijeg muškarca. Ed ima svoje vlastite razloge zbog kojih želi zaštititi svoju kćer i tajne koje mogu utjecati na to kako prosuđuje Ryana.

I tad sam znao, gledajući Ryana u oči. To je bio trenutak kada sam shvatio da nešto nije u redu s novim dečkom moje kćeri. Nešto je bilo skriveno iza mračnih sjena u njegovim očima. Nešto se nije uklapalo. Nešto uistinu jako, jako loše.

T. M. Logan – Ulov

Priča je istovremeno zanimljiva, uzbudljiva i šokantna. Moram priznati da nisam očekivala takav kraj. Dosta tog sam predvidjela, no kraj me uspio šokirati i oduševiti u isto vrijeme.

Ulov nije u potpunosti triler. Više bih rekla kako se radi o obiteljskoj drami prožetoj elementima trilera koji su, kako se radnja približava raspletu, prisutni u sve većoj mjeri. Priča je to puna misterije, izgovorenih istina i laži te skrivenih tajni koje se polako, ali sigurno otkrivaju. Iako je bilo dosta predvidljivih elemenata i trenutaka, bilo je i onih velikih, neočekivanih zaokreta koji su me uhvatili nespremnu.

Tijekom cijelog romana protežu se brojna pitanja na koje niti mi sami ponekad ne možemo odgovoriti. Koliko dobro možemo poznavati nekoga? Koliko dobro poznajemo sami sebe? Za što smo sve sposobni u kriznim situacijama? Koliko smo daleko spremni otići da bismo zaštitili one koje volimo? 

Odličan roman, pitak, zanimljiv, stranice se okreću same od sebe. Kraj je zadovoljavajuć, čak i šokantan ukoliko ga ne uspijete pogoditi odmah. A kad ga pročitate, shvatit ćete kako je ljudska zloba prisutna svuda, nekad čak i među užim krugovima. Sve u svemu, od mene imate velike preporuke! Ipak je riječ o Loganu, njegove knjige jednostavno morate pročitati. A upravo je Ulov idealno štivo za rashladiti se u ove vruće ljetne dane. 

Saznat ću istinu o strancu koji je Abbie oborio s nogu. Prije negoli bude prekasno.

T. M. Logan – Ulov

Izdavač: Stilus knjiga
Prijevod: Vicko Ivanković