Recenzije

Dani Atkins – Prijelom

Što ako ti život pruži drugu priliku?

Tragičan trenutak jedne rujanske večeri promijenio je sve…

Sada, pet godina kasnije, Rachelin život se raspada. Još uvijek se pokušava pomiriti s tragedijom koja je sve promijenila. Živi sama u malom stanu, radi posao koji ni u najluđim snovima nije željela raditi, očajna od krivnje zbog svega što se odvilo te tragične noći.

Dala bi sve da vrati vrijeme unatrag. Ali život ne funkcionira tako… Ili?

Vraćajući se u svoj rodni grad prvi put nakon dugo vremena, shvati kako je proždiru misli o životu kakav je mogla imati. Ali nakon što doživi nezgodu i završi u bolnici, Rachel otkrije da život o kojem je sanjala možda ipak može biti stvaran. Ne mogavši povjerovati vlastitim sjećanjima, Rachel počinje živjeti život u kojem je iskreno sretna, okružena obitelji i prijateljima koji ju vole, u kojem ima karijeru koju je oduvijek željela i ono najbitnije – u kojem je muškarac kojeg je izgubila živ i zdrav, ali je ona zaručena s nekim drugim…

Ali zašto Rachel ne može prestati misliti na ona druga, manje lijepa sjećanja? Zašto ju svakodnevno proganja podsjetnik da iza sebe zapravo ima drugi život, a ne ovaj u kojemu je gotovo sve savršeno?

Negdje vani nalazio se moj pravi stari život i što prije uspijem izaći s ovog bolničkog krila i svima to dokazati, to bolje.

Dani Atkins – Prijelom

Dani Atkins napisala je roman koji će vas potaknuti na razmišljanje. Prijelom će vas naučiti da cijenite svoj život i svaki, pa i onaj najmanji i naizgled nebitan trenutak. Da uživate u sadašnjosti, umjesto da razbijate glavu o budućnosti ili se iznova vraćate u ne tako lijepu prošlost. Da razmislite o stvarima i ljudima u vašem životu, o odnosima i o brojnim drugim temama. Sentimentalna, poučna i vrlo emotivna knjiga prepuna zanimljivih prevrata, zbilja mi se svidjela.

Život kroji zanimljive sudbine svakome pojedinačno, ali kakav god put odabrali, u konačnici je upravo ljubav ta koja nas gura naprijed i daje pravi smisao života. Roman je prožet misterijom i životnom tematikom te će vas natjerati da razmišljate o vlastitim izborima, stvarima koje ste mogli promijeniti i koliko u životu treba ili vrijedi riskirati.

Roman je to koji govori o prolaznosti života, propuštenim prilikama, ponovnom pronalasku sreće i otvaranju novog poglavlja u životu. Prijelom je ujedno i roman kojim smo moja draga Matea (Svijet jednog knjigoljupca) i ja započele svoju buddy reading avanturu. Drago mi je da se obje slažemo oko dojmova i da smatramo kako je roman uistinu divan, no očekivanja su nam možda bila prevelika, pa nismo u potpunosti ostale oduševljene. Ali jedno je sigurno – kraj je savršen. Pročitajte ovaj roman, nećete požaliti. 🙂

Ili je možda više od toga, pomislim. Možda mi je podsvijest shvatila nešto što je ostatak mene odbijao priznati. Da je život bez Jimmyja poput živog užasa i da je to najgori pakao koji sam mogla zamisliti.

Dani Atkins – Prijelom

Izdavač: Stilus knjiga
Prijevod: Josip Kovačević