Recenzije

Willow Rose – Ne laži mi

Willow Rose novo je ime s čijim se naslovima dosad nisam susrela. Ne laži mi prvi je nastavak serijala o bivšoj FBI-evoj agentici Evi Rae Thomas koja prolazi kroz teško životno razdoblje dok se oko nje odvijaju stravični zločini radi kojih je primorana ponovno vratiti se na posao, iako je svojoj djeci obećala suprotno.

Dvanaestogodišnja Sophie Williams, mlada uspješna sportašica, nije se vratila iz ljetnoga izviđačkog kampa. Tri mjeseca poslije, njezino tijelo pronađeno je u vreći za spavanje u najposjećenijem dijelu plaže Cocoa Beacha, a mještani su ogorčeni.

Kad nestane sin poznatog senatora, a roditelji prime uznemirujući videozapis, bivša FBI-eva agentica Eva Rae Thomas, koja se upravo vratila u rodni grad, razvedena i bez posla, upušta se u istragu, prekidajući svoje obećanje dano djeci da se više neće baviti policijskim istragama. No, slučaj je previše zamršen da bi mogla ostati po strani, a usto istragu vodi njezin najbolji prijatelj iz djetinjstva Matt Miller. Ali što dublje kopaju, to se otkrivaju sve zamršenije tajne. Uskoro se svi kojima je draga nađu u smrtonosnoj opasnosti.

Radnju kroz cijeli roman pratimo iz Eva Raeine perspektive. Čitatelju se na taj način pruža dubinski uvid u njene misli i osjećaje dok prolazi kroz veliku životnu promjenu. Eva Raeino pripovijedanje se uglavnom odnosi na sadašnjost, uz povremena prisjećanja na događaje iz prošlosti. Sve u svemu, radnja je brza, napeta i zbilja ju je lako čitati i pratiti.

Ne laži mi roman je s klasičnim zapletom, maštovitim i mračnim detaljima, neočekivanim obratima i napetom atmosferom. Općenito volim serijale koji prate istražitelja u rješavanju zamršenih slučajeva. Pritom, naravno, dolaze i mnogi detalji i situacije iz privatnog života, često uključujući i tragičnu prošlost koja ih prati. I u ovom romanu upoznajemo istražiteljicu koja na leđima nosi breme prošlosti i tragediju koja joj je prije mnogo godina obilježila čitav život. Taj će ju tragičan događaj ponovno progoniti tijekom istrage, a u konačnici će se morati suočiti sa svojim demonima kako bi uspjela riješiti slučaj.

Tijekom cijelog romana protežu se brojna pitanja na koje niti mi sami ponekad ne možemo odgovoriti. Koliko dobro možemo poznavati nekoga? Koliko dobro poznajemo sami sebe? Za što smo sve sposobni u kriznim situacijama? Koliko smo daleko spremni otići da bismo zaštitili one koje volimo?

Odličan roman, pitak, zanimljiv, stranice se okreću same od sebe. Kraj je zadovoljavajuć, čak i šokantan ukoliko ga ne uspijete pogoditi odmah. A kad ga pročitate, shvatit ćete kako je ljudska zloba prisutna svuda, nekad čak i među užim krugovima. Sve u svemu, od mene imate velike preporuke! Eva Rae Thomas mi se uistinu svidjela i nadam se da ćemo imati prilike uživati u novim slučajevima koje će u nastavcima rješavati.

Izdavač: Stilus knjiga
Prijevod: Ivana Kolovrat