Recenzije

Lucy Coleman – Vila iz snova

Čega smo se spremni odreći kako bismo ostvarili snove?

Seren Maddison napustila je kišnu Britaniju kako bi slijedila svoje snove te živjela i radila u Lisabonu. Živahnost, prekrasan krajolik i sunce natjerali su je da se zaljubi u novu okolinu i nije joj trebalo dugo da shvati kako će to biti njezin novi, stalni dom.

Međunarodni umjetnik Reid Henderson život provodi između Lisabona i Londona. Nakon bolnog razvoda, njegov je san pretvoriti svoj luksuzni dom u umjetničku školu i galeriju.

Kad se Seren i Reid prvi put sretnu, postoji trenutna privlačnost, ali oboje su povrijeđeni ljudi koji usto imaju različite snove i životne ciljeve koji se nimalo ne podudaraju.

Mogu li zajedno uživati u ljetu sreće, stvarajući uspomene koje će pamtiti do kraja života? Ili im je sudbina namijenila nešto drugo?

Osjećam kako me preplavljuje golemo zadovoljstvo jer shvaćam da već dugo nisam bila ovoliko sretna. To su nesumnjivo trenuci kad mi se usamljenost prikrade bez upozorenja, ali mislim da sliči nostalgiji. Ono što zasigurno znam je da ne žudim vratiti se svom starom životu i ne žalim ni za čim.

Lucy Coleman – Vila iz snova

Lucy Coleman i ovaj je put nadmašila samu sebe! Zahvaljujući živopisnim opisima mjesta radnje, svatko tko je imao prilike posjetiti Lisabon će prepoznati mnoga od opisanih mjesta. A oni koji nisu će nakon ovog romana itekako htjeti rezervirati kartu. Seren ima pravi afinitet prema gradu. Ona je prilično zanimljiv lik s teškom obiteljskom pozadinom. Njezin život u Portugalu za nju je definitivno slučaj ponovnog početka i u glavi ima plan za svoju budućnost, koji bi mogao iznenaditi pojedine osobe.

Uživala sam u usporedbi kulture života u Velikoj Britaniji i Portugalu. Seren vrlo brzo shvaća da njezin radni život u Portugalu dolazi s određenim očekivanjima, osobito kad je riječ o druženju s radnim kolegama, s obzirom da je tamošnji društveni život potpuno odvojen od radnog. No, kako roman odmiče, Seren uči poprilično o sebi i o tome što zapravo želi.

Dolazak na novi posao, u novu zemlju čiji jezik ne razumijete, upoznavanje s različitim stavovima, hranom i mjestima, sve je to sjajno prikazano u ovom emocionalnom štivu. Očekivanja, obiteljske drame, borbe za moć i još mnogo toga natjerali su me da okrećem stranice jednu za drugom u potrazi za odgovorima. Evokativni opisi oživljavaju cijelu priču kao da ste doista tamo – a ja bih svakako željela posjetiti Lisabon! Ovo je divan način da vratite malo sunca u svoj život, uz lijepu priču u koju možete pobjeći.

Znala sam da je ta tvoja umjetnička žica još uvijek živa i zdrava! Pa, to je to, Seren. Sloboda može biti uzbudljiva kada te nitko i ništa ne sputava. Otac nije želio da gubim vrijeme na nešto što ne doprinosi mojoj karijeri, ali potreba je za stvaranjem dio mene. Dio kojem sam predugo posvećivala premalo pažnje

Lucy Coleman – Vila iz snova

Izdavač: Stilus knjiga